Vasárnap esti kis kiruccanás, gugli: közel-vidék-olasz. Az Enoteca honlapja kifejezetten megnyerő,futás. Odatalálni könnyű, felső teraszon asztal lefoglalva. Érkezéskor pár fagyipusztítótól eltekintve üres a bolt, a honlapon a galériában látható fotókat nem kell teljesen komolyan venni. A képek művésziek, a valóság ennél kicsit lehangolóbb,bár esti kivilágításnál már hozza a kötelezőt. Csüccs, kilátás a falu felett a Börzsönyre első osztályú, a Kovács Mátra rozéval együtt, pedig a rozé házi-vagy pont azért. Előétel házi hidegtál (helyett, mert se szalámi,se sajt) padlizsántatár-fenomenális. Erről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Igaz, a felszolgálót nem verte a halál vize, hogy mit egyen a kedves vendég, ha már a hidegtállal nem tudott szolgálni. A modor ugyan kifogástalan, de közli, hogy nincs és szublimál. Nem is láttuk vagy negyed óráig, pedig az étlapon összesen 4 féle előétel feszít, komoly bonyodalmat nem okozott a második befutó tatár megrendlése. Mindegy, a tatárra egy rossz szót nem lehet szólni. Jut eszembe,a honlapon levő étlapot ne keverje senki össze a valóságossal.
Következett-a honlap és a kezünkbe nyomott étlap közötti alig felismerhető különbségre felfigyelve,biztosra megyünk alapon-a pizza pármai sonkával, paradicsommal, ruccolával, parmezánnal. Mert ugye az ember-legalábbis én-ha vacsorázni indul, valami különlegeset kedvelne,de nem sikerült a kézzel fogható étlapon ilyesmit találni. Legalábbis én nem pörkűtt-túrára szoktam indulni, azt összecsapják bármelyik talponfekvőben finomra haccázé'. Lehetett válogatni vékony és vastag tésztából, csak elfelejtettem szólni, hogy igazából paradicsomos alappal enném (kellett volna....?) A fokhagymás alap gyakorlatilag felülírta az egész cuccot (format C,de tényleg) , inkább disznótoros jelleget kölcsönözve a főfogásnak, ami azért kicsit elkedvetlenített. Az almafröccs az olcsóbbikbú' jeligére valami 12%-os pancs feleresztve bubissal. Külön mondatot érdemel a pármai sonkává előléptetett (érdemeire való tekintettel...?) , Lidl-ben kapható feketeerdei sonka, amit azért ismertem fel,mert általában otthon is ez díszeleg a hasonló gyártmányokon.
A legkomolyabb fejfájást a felszolgáló sebessége okozta. Először arra gondoltunk, nehezen gyűri le az amúgy börzsönyiesen vastag levegő okozta közegellenállást, ugyanis ennek a mintegy 2 fogásnak az elpusztítására 2,5 óra állt rendelkezésünkre a jóvoltából. A cehhet már nem is vártuk meg, saját lábúlag kullogtunk le fizetni az 5.560 Forintos számlát. Ott szembesültünk a ténnyel: 3 teraszra, azaz kb. 10-12 asztalnál 40-50 vendégre 1 db nem túl sportos (ellenben talpig úriember) felszolgáló jutott.
2 padlizsántatárért, 2 pizzáért, 2 dl házi rozéért,1 szénsavas vízért és egy almafröccsért nem borzasztó összeg,de...
5/10 pont, főleg a kilátás miatt.
www.borbisztro.hu
ferenc2012 2012.09.30. 17:10:14
Ezúton szeretném cikkéhez hozzáfűzni, hogy mindössze szakácsból is csak 2 van az étteremnek.
Illetve honlapja már nem aktuális, más cég üzemelteti, mely inkább pizzákra specializálódott.
Tömdafejed 2014.03.26. 15:37:50
Köszönöm !