HTML

Szubjektív országos étteremkalauz

Amerre jártam,ettem vagy ittam valahol valamit. Olyanoknak,mint én és magamnak jegyzetelek.Akik munkájukból fakadóan és csak úgy szórakozásból is állandóan úton vannak.Akiknek jó tudni,hova érdemes betérni,esetleg hova kevésbé. Az alábbi leírás(ok) maximálisan szubjektív,lehetett nekem szar napom,de a személyzetnek is. Ha születik egyáltalán hozzászólás és nem csak magamnak rajzolgatom tele a tárhelyet,akkor: Ha hozzászólsz (nem ragaszkodom hozzá), kulturáltan tedd.Ha nem-kuka. Reklám (-szagú) ,nem témába vágó hozzászólásokat-főleg linkestől- előzetes figyelmeztetés nélkül kivágom a francba. Csak azokat a helyeket minősítem,ahol személyesen megfordultam,ettem-ittam. Fenntartom magamnak a jogot,hogy oda és akkor menjek,amikor akarok,többször is és ne adj' Isten változtassak a már megfogalmazott véleményen.Ha városra vagy konkrét helyre keresnél: CTRL+F és a keresőbe beírod. Na lássuk.

Friss topikok

  • Tömdafejed: @ferenc2012: Mostanában nem jártam arra, de alkalomadtán szervezek a környékre egy kajatúrát és ja... (2014.03.26. 15:37) Enoteca Borbisztró-Nógrád
  • Tömdafejed: Ez-gondolom-az Ön előtt kommentelő által leírtakkal lehet összefüggésben. Május környékén járni fo... (2014.03.26. 15:31) Pécs-TV torony étterem-kávézója
  • Tömdafejed: @Bombadil Toma: Ez igaz lehet a környéken élők és Pécs belvárosát ismerők számára, de nekem vidéki... (2013.05.18. 11:20) Pécs-Addo Cafe&Restaurant

2012.03.17. 14:48 Tömdafejed

Pécs-TV torony étterem-kávézója

Egyértelmű csalódás. Belépő 750/felnőtt. Ezért feltrógerolnak a lifttel a 72m magasan levő kávézóba (miközben a liftesember statisztikázik a toronyról),ahonnan gyönyörű kilátás nyílna a városra-ha nem lenne tök retkes az üveg.Még szerencse,csak egy szinttel kell feljebb lépcsőzni és tádááá....! Ellátsz a páráig.

Szocreál,ami nem lenne baj,de irgalmatlanul lepusztult a hely,dzsuva budival.Tisztán látszik,hogy "valakinek a valakije" vezeti a boltot kihalásos alapon és parabolikus ívben szarik is bele,mert ha csak a belépőt is köhögi ki a sok szerencsétlen a kilátás miatt,akkor is megél,lévén ugyanaz a cég működteti az "éttermet" is.Ha meg már fent van,bármi hulladékot el  lehet neki adni,mert ezért jött pont ide. A felújítást valami istentelen lamináltparketta képviselte,a jó ég tudja,hol lehet ilyen ocsmányat kapni. A luxus helyi tetőfoka egy '80-as évekbeli kanapégarnitúra, amit könyörületből egy vak kárpitosra bízhattak-legalábbis a mintája alapján.Már amennyire az elmúlt 30 év törődés híján beleragadt jeleitől látni lehetett.

Ottjártunkkor a liftesfiú (ezt a szerepet később átvette egy műbőr dzsekis, mogorva, nyugalmazott elhárítótiszt) szerepét is betölteni próbáló felszolgáló és egy kissé szerencsétlen kolléganője próbált megbirkózni a hosszú hétvége és jó idő generálta embertömeggel. Ha valaki mégis rászánja magát,a belépés után balra forduljon.Azon az oldalon van a "pult",ahol jó eséllyel elcsípheti a személyzetet jövet-menet,amúgy elég reménytelen.

Jegeskávéval nagy baj nincs,csak a kisasszony otthagyta az előző vendég mocskát,nézegethettem,amíg meg nem ittuk a sajátunkat.A fizetés külön tortúra,a ceh nem túl vaskos,de annyit bőven nem ért a belépővel együtt,amennyibe került. Étlap-ha van is-szóba se jöhetett. "Megfelelő" mértékű jatt: Köszönjükszépentovábbikellemeshétvégétkívánunkreméljükjóléreztékmagukatjöjjenekelmáskorisviszontlátásra. Kis, vagy semmi jatt: Köszönöm. Hát ez elég tré.

2 jegeskávé,1 mentes víz 1.120.- plusz belépő 1.500/2 fő. 3.600-ért büfiztem már jobbízűt is. 

 0.5/10 pont,az is csak a kilátó miatt.

2014.03.26.

Időközben-ahogy az egyik kommentből gyanítható-változott az üzemeltető kiléte. Addig Ön, bájos olvasó, legyen kedves feltételes módba helyezni a fentieket.

Időm engedtével újra felkeresem a helyet és rovom a tapasztalatokat irgalmatlanul.

5 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dms06 2012.08.25. 22:15:17

Pár hónap alatt sokminden változhatott, mert velünk kedvesek voltak és a kaja is finom volt.

Tömdafejed 2012.08.28. 07:07:15

Nem tudom,lehetséges. De miután az együgyűek csökönyével látogatom újra és újra az éttermeket, valószínűleg eljutok még oda és ha van változás,itt is lesz jele. Ha mégsem,annak is.

szaszi2 2013.01.05. 11:37:49

Kár, hogy a szerző csak negatívokról ír, de nem véletlenül szubjektív a blog neve, holott lehetne objektív is. Valószínűleg saját borús lelkiállapota vetül rá árnyékként környezetére, majd onnan visszatükröződbe a retinájára.
A toronyba több tízezer ember jár fel évente, ez 60 ezer szubjektív vélemény. Nem lehet mindenkinek megfelelni és ez nem is cél. A társkeresésben is vannak tévutak. Aki barna, szőke akar lenni, a sovány izmos, akinek kisebb a melle nagyot akar, akinek nagyobb, az kisebbet. Sokkal egyszerűbb lenne, ha az ember olyan társat keresne, aki számára a másik úgy jó, ahogy van. Ezt javasolnám a Fejtömőnek is. Nem kötelező az „együgyűek csökönyével „ odalátogatni, majd fikázni, elrontani mások munkáját, örömét, ha máshol amúgy is jobban érzi magát kevesebbért.
Természetesen mi is próbálunk fejlődni, tökéletesedni és megfogadjuk a kritikát. 20 év után tavaly kezdtünk el egy jelentősebb átalakítást önerőből. Ehhez tudni kell, hogy felújítani pénzből lehet és pénz a belépőkből lesz, amit a vállalkozó működésre és fejlesztésre fordít. A belépőt a látogató hozza. Ha sokan vannak, többől lehet fejleszteni, ha kevesen kevesebből. Olyan kérdésekkel, hogy „miért kell ide egyáltalán belépőt fizetni” többször találkozunk, de az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni. Aztán ez az ember elsőként megy be a wc-re, nem húzza le maga után, vagy szétdobálja a papírt, odaragasztja a rágót a székre.
A belépő 750 Ft. Ebből 27 % az áfa. Sok lenne? Az áfa igen. A tettyei barlangba 800 a beugró, a Világörökségi helyszínre 1200, a Zsolnay Gyugyi –gyűjtemélyre 1200, a Mauzóleumba 800, folytassam? Ha ez sok, a Széchenyi téren meglehet állni, onnan ingyen lehet nézegetni a Tv-tornyot és van még néhány pont a városban, ahonnét szép a kilátás. De nem olyan, mint fentről. Na persze ha akkora ködben érkezik, amit vágni lehet, az sajnos nem a mi hibánk. Volt olyan is, aki ilyenkor vissza akarta kérni a belépőt, mert hát milyen szolgáltatás ez …?
Az ablaküveg az Antenna Hungária tulajdona, ezeket évente kétszer, kívülről tisztítják ipari alpinisták. Van köztük homályos, repedés miatt belülről párásodó is, de nagyjából 20 tiszta üvegfelület közül lehet még válogatni. Kérdésére válaszolva, az említett „ocsmány” laminált parkettát a pécsi Ruck Zuc-ben lehet vásárolni, hasonló van tudomásom szerint a Mecseki Fallabda Centrumban is, és itt is, ott is sokan kedvelik. De hát ízlésvilágunk más, nekem például a fahatásúak nem tetszenek. Egyébként magas kopásállósági fokozatú, hogy a Kedves Vendég tudja tologatni rajta a széket, emiatt elég drága. A kanapé néhány törzsvendég kedvéért van ott, ha nem tetszik, helyet lehet foglalni a Kika-ban vásárolt, modern bőrszékekre is. Van belőle fekete és fehér.
Az éttermi árak tekintetében kérdezem, járt e már máshol is étteremben, kávézóban, ahol mondjuk 2 jegeskávét vásárolt egy mentes vízzel 1120 Ft-nál kevesebbért? E tekintetben érdemes lenne egy összeállítást publikálnia, persze ez is szubjektív lesz, mert a felhasznált alapanyagokról, íz világról, mennyiségről nem fog elárulni semmit. Én elárulom, mi kiváló minőségű Segafredo kávéból készítjük, de az Ön kedvéért legközelebb tudunk feleennyiért is készíteni, ha erre van igénye.
És ne keverjük ide a belépőt, mert az egy másik műfaj. Javaslom, vegyen jegyet mondjuk a Budapesti Vidámparkba és utána lépjen be a műanyagtálcás éttermükbe, majd bloggoljon tapasztalatairól ugyanitt. De kilehet próbálni ugyanezt egy koncert, vagy fürdőbelépő megvásárlása után is a helyi büfékben.
És végül a személyzet kritikájával kapcsolatban azt tudom javasolni, szívesen látjuk egy olyan hosszú hétvégén, amelyen Ön is meglátogatta a tornyot. Ilyenkor wc-re sem tud elmenni a személyzet, ezért örülnénk, ha betudna segíteni liftezni ezen a két napon, sok ilyen hétvége lesz az idén is. Utána elbeszélgetünk.

Tömdafejed 2013.05.18. 11:18:30

@szaszi2: Megértem a magyarázatát,de ez az én külön bejáratú véleményem az étteremről és elhiheti, hosszú időt töltöttem a pult másik oldalán vendégként, szóval van bőven összehasonlítási alapom.

"...És végül a személyzet kritikájával kapcsolatban azt tudom javasolni, szívesen látjuk egy olyan hosszú hétvégén, amelyen Ön is meglátogatta a tornyot. Ilyenkor wc-re sem tud elmenni a személyzet, ezért örülnénk, ha betudna segíteni liftezni ezen a két napon, sok ilyen hétvége lesz az idén is. Utána elbeszélgetünk."

Hogy a személyzet nem tud elmenni vécére egy zsúfolt hétvégén,az feltételezem az Ön (mint vezető, ha az) hibája. Gondoskodjon a forgalomhoz mért, kellő számú alkalmazottról. Azért főnök. Nem állok be liftezni, lévén vendégként megyek oda. Hogy ez hogy sikerül,ez az Ön(-ök) felelőssége és ha ezen kívül más bejegyzést is elolvas, azonnal látni fog pozitív kritikát is.

Egy valamit legyen kedves megérteni: az Önök üzemeltetési problémái vagy nehézségei számomra vendégként érdektelenek. Szándékosan nem hasonlítottam össze az Önök (sem más) éttermét egyetlen más vendéglátóhellyel, legyen akár műanyagtányéros állatkerti. Jut eszembe-Önöknek az egy szint,amit túl kell teljesíteni az Önök éttermének,azokkal az adottságokkal...?
Csak egy összehasonlítási alapom van: az előző látogatás. Ha jobbak lesznek,azt is meg fogom írni, megígérem.

Tömdafejed 2014.03.26. 15:31:47

Ez-gondolom-az Ön előtt kommentelő által leírtakkal lehet összefüggésben. Május környékén járni fogok arra, betérek az étterembe is. Ha dicséretnek van helye a kommentek között, nem tehetem meg, hogy így hagyom a bejegyzést.
süti beállítások módosítása